Hoe maak je een jaarverslag over wat je hebt bereikt,
als de impact daarvan verder gaat dan cijfers, staatjes en grafieken?

Elk jaar besteedt Kansfonds gemiddeld zo’n € 9,5 miljoen aan initiatieven waarin mensen omzien naar de kwetsbaarsten. En elk jaar laten we in onze jaarverslagen zien wat dat oplevert. Hoeveel projecten we bijvoorbeeld steunen, met hoeveel geld. Voor wie die projecten bedoeld zijn. En wat we ermee hopen te realiseren. Ook laten we zien hoe onze organisatie functioneert. Welke kosten we bijvoorbeeld maken. Hoe we communiceren met onze achterban. En wat er goed gaat – en minder goed. Maar is daarmee alles gezegd?

Het belangrijkste wat we willen duiden, is dat wat juist niet in waarde uit te drukken is. En dat is de beweging waarin mensen omzien naar elkaar. Hoe ze geraakt worden door de ander. Hun hart openstellen. Besluiten om in actie te komen. En net dat ene doen wat van onschatbare waarde is voor kwetsbare mensen die anders buitengesloten raken.

Daarom gaat ons jaarverslag 2016 over die onschatbare waarde van dat ene beslissende moment, van die ene persoon die geraakt wordt door de ander. De impact daarvan is niet meetbaar, maar ervaren we elke dag weer als de essentie van ons fonds. En ja, natuurlijk laten we ook de harde feiten zien. Bijvoorbeeld welke projecten we steunen. Met hoeveel geld. Wat we uitgeven aan onze organisatie. En hoe we met ons hoofd al dat soort keuzes maken. Maar niet voor het hart gesproken heeft.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Contact

Verstuur

Aanmelden

Door je hier in te schrijven ga je akkoord met het ontvangen van nieuws van het Kansfonds.

Meld aan